Marek Raditsch, Executive Chef skupiny restaurací Kampa Group, představuje skandinávkou sladkou inspiraci. Delikátní dezet, který je snadný na přípravu. Vyzkoušejte sami. Další recepty najdete v nové Velké kuchařce světových kuchyní. Vinné párování připravil zkušený eneolog Hynek Vich.
Postup:
Jahodové cappuccino: jahody spolu s cukrovou vodou rozmixujeme dohladka. Dochutíme vanilkou, zázvorem, limetovou šťávou a kůrou. Dáme vychladit.
Mering: cukr s vodou svaříme takzvaně na nit. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přiléváme cukrový sirup, dokud směs neztuhne.
Ořechy nasekáme nadrobno a krátce orestujeme.
Servírování: do skleničky dáme zmrzlinu, zalijeme jahodovou omáčkou, cukrářským sáčkem nastříkáme sníh, opálíme letlampou, posypeme ořechy a ozdobíme lesním ovocem.
Co potřebujeme nakoupit:
Cappuccino: 500 g jahod, 200 ml cukrové vody, zázvor, vanilkový lusk, 2 ks limety
Mering: 110 g cukru, 100 ml vody, 6 bílků
K podávání: 50 g vlašských ořechů, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, čerstvé lesní ovoce