Aktuality

Tip na kulinářský výlet. Restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích.

Restaurace Babiččina zahrada ve středočeských Průhonicích restauratéra Jurije Kolesnika vítá hosty od roku 2013. Koncept zahradní restaurace s ubytováním a wellness doplnil existující projekt fine dining restaurace na Starém městě v Praze, restauraci La Veranda. Obě restaurace zaštiťuje svým jménem zkušený šéfkuchař Radek David.

Babiččina zahrada nabízí svým hostům tradiční české pokrmy, jakým je kulajda, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, pečenou kachnu či svíčkovou. Nečekejte ale „nálož“ na talíři. Vše je servírováno nápaditě a v prvotřídní kvalitě. Nabídka tradičních českých specialit je doplněna o plnohodnotnou nabídku pokrmů světových kuchyní. V teplých měsících přijde vhod osvěžující gazpacho, studená polévka. Konfitované králičí stehno s provensálskými bylinkami soutěží v nabídce s dalšími specialitami mezi hlavními jídly. Také nabídka dezertů respektuje filozofii tradičního českého menu a menu ze světových kuchyní. Tvarohové knedlíky plněné sezónním ovocem nesmějí v „babiččině“ nabídce chybět. A kdo raději něco osvěžujícího, může ochutnat mražený parfait s limetkou. Menu se v průběhu roku obměňuje a respektuje tak práci s vždy čerstvými a sezónními surovinami od drobných pěstitelů, farmářů ale i dodavatelů, kteří zaručují požadovanou kvalitu. Nabídku pokrmů vhodně doplňuje nabídka vín, piva a nealkoholických nápojů, včetně domácích limonád a bylinných výluhů.

V teplých měsících je největší devizou restaurace zahrada, do které je zasazen prostorně dimenzovaný altán. Celá restaurace se v letních měsících přestěhuje ven a hosté si mohou vychutnat speciality na čerstvém vzduchu v klidu rozlehlé zahrady. Ale ani mimo sezónu není host ochuzen a speciality vychutná v kulise venkovského stavení s kachlovými kamny.