Spanilá jízda po nejlepších restauracích v zemi pomalu končí. Byla to krásná, ale také náročná náplň posledních tří měsíců. Zástupcům nakladatelství se podařilo osobně navštívit většinu oceněných restaurací a předat cenné insignie projektu. Zlaté plakety, certifikáty, pečeti se zlatým lvem a samozřejmě také krásnou knihu – aktuálního průvodce pro sezónu 2020.
Pro připomenutí, oceněných restaurací je v celém Česku jen málo přes sto. A to za osobní návštěvu určitě stojí. Ne všude jsme stihli v rámci Tour ochutnat. Ale tam, kde se nám to podařilo, to stálo za to. V nejlepších restauracích prostě umí hosta rozmazlovat. Skvělým jídlem i milou a pozornou obsluhou.
Předáním ocenění pro rok 2020 ale nic nekončí, právě naopak, začíná. Inspektoři projektu navštěvují restaurace, degustují a hodnotí. To vše přísně anonymně a v souladu se závaznou metodikou projektu. Učili jsme se od michelinů, ale dnes jdeme svojí cestou. Nezávisle a objektivně s finanční podporou partnerů, nikoli hodnocených restaurací.