Návštěvu v Casa De Carli jsme si opravdu užili. Nejprve nás majitel a šéfkuchař Matteo De Carli provedl po rekonstruovaných prostorách restaurace. Místo naříkání využil nucené pauzy a pustil se do velkých změn v interiéru. Hlavnímu prostoru vévodí vysoký prosvětlený strop, zlatou výmalbu stěn doplňují zlaté závěsy ve velkých oknech. Prostor opustil nábytek barvy medového dřeva a nahradily ho černé stoly a pohodlná křesla v tmavě modrém tónu. Kombinace barev s dominancí zlaté a černé doplněné o tmavě modrou se nám moc líbí, interiér působí velmi příjemně a útulně.
Změnu prodělal i prostor odděleného salónku v suterénu. Velký masivní stůl a židle jsou obklopeny třemi velkými vinotékami až ke stropu a vinným humidorem určeným na ta nejlepší a nejstarší vína, která jsou v nabídce podniku.
Největší změnou v interiéru restaurace je určitě otevřená kuchyně, kde můžete pozorovat šéfkuchaře a jeho tým při práci. I my jsme si čekání na jednotlivé chody krátili pozorováním „cvrkotu“ v kuchyni při přípravě našich pokrmů.
A co jsme tentokrát ochutnali? Z jídelního lístku jsme nevybírali, Matteo nám sestavil degustační menu šéfkuchaře, takže každý chod byl překvapením, a o to víc jsme se těšili, co bude následovat.
Začali jsme výborným předkrmem v podobě batátových chipsů se syrovým tuňákem, bílým letním lanýžem a ústřicovým listem. Ústřicový list určitě vyzkoušejte, jedná se o plazivou rostlinu menšího vzrůstu, s českým názvem plícněnka přímořská a svou chutí určitě potvrdí, proč se jí říká ústřicový list. Následovalo telecí s broskví a smaženou quinoou. Další skvělý chod bylo klasické italské risotto se syrovým hovězím Wagyu a kapkou demi-glace. Zajímavostí je, že použité Wagyu je české produkce a je z Pardubic, kde toto plemeno skotu chovají na Wagyu farmě Müller. Lehoučká kambala na hráškovém a bramborovém pyré se smaženými liškami byl chuťový koncert. Po rybě jsme před dezertem ochutnali slanou pistáciovou zmrzlinu opět doplněnou o ústřicový list a nakonec nám přistálo na stůl překvapení v podobě kokosového sorbetu s čokoládou a žloutkovým krémem a kaviárem.
Co dodat? Bylo to opravdu skvělé a Matteo De Carli se nám přesně trefil do chutí. Jeden chod lepší než druhý, s krásnou prezentací a servírováno na zbrusu novém porcelánu. Souznění všech chutí jsme doplnili bublinkami v podobě severoitalského Ferrari Maximum Brut. Do Casa De Carli se určitě rádi vrátíme a to stejné doporučujeme i všem ostatním :-).