Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy – průvodce 2021

Nepostradatelný gastronomický průvodce představuje již po osmé výběr nejlepších restaurací v Česku. Tentokrát s letopočtem 2021.

Zbrusu nová česko-anglická knižní publikace čtenářům přináší přehled nejkvalitnějších gastronomických podniků České republiky pro rok 2021, jež získaly ocenění v podobě Zlatých lvů. Čím více Zlatých lvů restaurace obdrží, tím vybranější zážitek může gurmán při její návštěvě očekávat.

Komplikovaná situace restaurací spojená s nuceným uzavřením provozoven v jarních měsících a následnou absencí zahraničních turistů v restauračním byznysu nastolila opravdu velké změny. Výbornou zprávou ale je, že špičková tuzemská zařízení koronavirovou krizi ustála na jedničku. Průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 představuje téměř sto výjimečných restaurací v dokonalé kondici, posílených o neotřelé a stále populárnější koncepty šité na míru českým hostům.

Oceněné restaurace jsou v průvodci představeny na samostatných dvoustranách, které obsahují základní informace o každé provozovně, a to jak v češtině, tak v angličtině. Kromě krásných fotografií interiérů jednotlivých restaurací čtenáře prostřednictvím knihy oslovují jejich hrdí zástupci – od šéfkuchařů přes majitele až po manažery.

„Jsme rádi, že s každou novou publikací v našem gastronomickém průvodci přibývá čím dál více mimopražských restaurací z různých regionů. Je vidět, že se v této oblasti naší zemi skutečně daří,“ říká Václav Budinský, spoluautor projektu Zlatí lvi.

Čtenáři se mohou těšit na 200 prvotřídně polygraficky i obsahově zpracovaných stran s přehlednými prezentacemi oceněných podniků, infografikou pro snazší orientaci, QR kódy odkazujícími na aktuální informace o restauracích a texty v češtině i angličtině.