Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů.
Dnes se Pavel Sapík se svojí manželkou co nejlépe stará o své hosty v prostorách hotelu a restaurace Na Klokočné. Objekt v obci nedaleko Prahy, ve kterém hotel a restaurace sídlí, pochází ze 17. století. „Našim cílem je pracovat vždy s kvalitními a čerstvými surovinami na vysoké úrovni a s ohledem na dnešní trendy. Jsme vyznavači české kuchyně, samozřejmě se všemi vlivy, kterými naše rody prošly při svých cestách světem.“ říká Jaroslav Sapík.
Jaroslav Sapík se vyučil kuchařem v hotelu Ambassador v Praze. V hotelu pracoval od roku 1967 až do roku 1995 a postupně se propracoval na pozici šéfkuchaře. V roce 1987 absolvoval hotelovou školu ve Velkém Meziříčí. Absolvoval mnoho zahraničních cest do předních hotelů a restaurací v Německu, Rakousku, Anglii, Španělsku, Maďarsku, Indii a také Singapuru. Zúčastnil se mnoha domácích a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. Řadu let také spolupracuje s Pražským Hradem, kde pomáhá zajištovat stravování při významných událostech a připravuje menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže.
Je zarytým obhájcem české kuchyně, o které tvrdí, že je nutné vrátit ji do té pozice, kterou zastávala ještě na počátku minulého století, kdy s úspěchem soutěžila s Vídní i Budapeští a držela krok s Paříží. Nedávno také v Klokočné založil školu vaření Marie Terezie.
Motto Jaroslava Sapíka zní: „Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři.“