Aktuality

Velká kuchařka šéfkuchařů těch nejlepších restaurací

Naše nejčerstvější knižní novinka: Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací. Děkujeme všem spoluautorům šéfkuchařům.
Ve spolupráci s nejlepšími restauracemi oceněnými Zlatými lvy jsme sepsali Velkou kuchařku šéfkuchařů nejlepších restaurací. Šéfkuchaři vybrali ty nejchutnější a nejžádanější pokrmy na menu svých restaurací a podělili se o ně s námi. Vy si tak můžete vybraný recept uvařit doma a potom se vydat do restaurace, ochutnat „originál“ a zjistit, jak se vám to doma povedlo. 
Na kuchařce spolupracovalo celkem 48 šéfkuchařů z restaurací s různým zaměřením po celé naší republice. Na 408 stranách najdete 144 lákavých receptů v podobě tříchodových menu. Každý recept je srozumitelně popsán a u každého také najdete krásnou fotografii jako inspiraci jak si pokrm nápaditě naservírovat.

Jaké restaurace v kuchařce najdete a kteří šéfkuchaři pro vás recepty vybrali a uvařili? Připravili jsme pro vás přehled:
Amano: Jan Vachuda, Angusfarm: Jaroslav Viktora, Aromi: Marco Giampaoli, Arrigō: Marek Šterner, Arthur’s Pub: Michal Musial, Asian Temple: Jan Tomeš, Augustine: Jan Horák, Bohém: Martin Píša, Borgo Agnese: Lukáš Greguš a Roman Němec, Ristorante Botel Matylda: Petr Rovenský, Casa De Carli: Matteo De Carli, CODA: Jan Kaplan, Červený Jelen: Marek Fichtner, Restaurant Deer: Lubomír Dolejš, Dvůr Hoffmeister: Karel Rosenheim, Euphemia: Jan Ležal, George Prime Steak: Martin Hnilička, Grandrestaurant Pupp: Ondřej Koráb, Grand Cru: Svatopluk Hemmer, Gruzie restaurant: Laša Gabeskeliani, Kampa Park Restaurant: Marek Raditsch, Královská restaurace: Patrik Bečvář, La Casa Argentina: Petr Matějů, La Finestra in Cucina: Roman Kintler, Malostranská beseda: Martin Žáček, MIMINOO: Martin Chalupa, Mlýnec: Vladimír Vaníček, Molo Restaurant: David Šašek, Oblaca: Tomáš Lachman, Paloma Průhonice: Alexia Falcone, Piano Nobile: Jan Štěrba, Prince de Ligne: Petr Brandl, Rest.: Jan Vácha, Restaurace Obecní Dům: Lumír Tomeš, Chateau Petit: David Viktorin, Restaurant Papilio: Jan Knedla, Restaurant Passage: Petr Svoreň, Salabka: Patr kunc, SOHO: Tomáš Mrvík, Spojka Karlín: Ondřej Panoš, Sůl & Řepa: Pavel Drdel, The Artisan: David Rejhon, Terasa u Zlaté studně: Lukáš Hlaváček, U Eichlerů: Jiří Eichler, U Sapíků: Pavel Sapík, U Tellerů: David Kalina, Vila Botanika: Tomáš Anděl, Zdeněk’s Oyster Bar: David Vlášek.

Aktuality

Zlatí lvi pro sezónu 2023 vítají hosty v oceněných restauracích

Po kovidové pauze se Zlatí gastronomičtí lvi projektu nakladatelství TopLife Czech vracejí v aktuálním průvodci Nejlepší restaurace pro sezónu 2023. Národní ocenění kvality nejlepších restaurací přichází ve svém devátém ročníku a zůstává jediným objektivním a nezávislým projektem v Česku. (…)

Zlatí lvi pro sezónu 2023 vítají hosty v oceněných restauracích
Aktuality

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací

Děkujeme partnerům projektu Zlatých lvů za jejich dlouhodobou podporu. Díky PPF Bance, generálnímu partnerovi a oborovým partnerům a značkám: Bidfood Czech Republic, Korunní a Stella Artois není hodnocení restaurací závislé na ochotě majitelů a manažerů restaurací finančně na výsledku (…)

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací
Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020
Aktuality

Už jste ochutnali jídla prezidentů?

Ptali jsme se šéfkuchaře Jiřího Krále. Vařil prezidentům a monarchům a teď uvaří vám. Kde? To se dozvíte v exkluzivním rozhovoru pro TopLife magazín. Proč jste se po mnoha letech ve fusion restauraci Aureole, kde jste hned pětkrát získal ocenění Michelin Bib Gourmand, vrátil k české (…)

Už jste ochutnali jídla prezidentů?
Aktuality

Představujeme enologa Hynka Vicha

Autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní. Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La (…)

Představujeme enologa Hynka Vicha
Aktuality

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka

Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Jaroslav Sapík se vyučil kuchařem v hotelu (…)

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka
Aktuality

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu

Kdo si myslí, že první hvězdy rozdával Michelin českým šéfkuchařům v nedávné době, tak ten se velmi plete. Psal se rok 1980, v tehdejším Československu vládli komunisté a západ byl pro většinu ukrytý za neprostupnou železnou oponou. Šéfkuchař, absolvent hotelové školy v Piešťanech, Pavel (…)

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu