Naše nejčerstvější knižní novinka: Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací. Děkujeme všem spoluautorům šéfkuchařům.
Ve spolupráci s nejlepšími restauracemi oceněnými Zlatými lvy jsme sepsali Velkou kuchařku šéfkuchařů nejlepších restaurací. Šéfkuchaři vybrali ty nejchutnější a nejžádanější pokrmy na menu svých restaurací a podělili se o ně s námi. Vy si tak můžete vybraný recept uvařit doma a potom se vydat do restaurace, ochutnat „originál“ a zjistit, jak se vám to doma povedlo.
Na kuchařce spolupracovalo celkem 48 šéfkuchařů z restaurací s různým zaměřením po celé naší republice. Na 408 stranách najdete 144 lákavých receptů v podobě tříchodových menu. Každý recept je srozumitelně popsán a u každého také najdete krásnou fotografii jako inspiraci jak si pokrm nápaditě naservírovat.
Jaké restaurace v kuchařce najdete a kteří šéfkuchaři pro vás recepty vybrali a uvařili? Připravili jsme pro vás přehled:
Amano: Jan Vachuda, Angusfarm: Jaroslav Viktora, Aromi: Marco Giampaoli, Arrigō: Marek Šterner, Arthur’s Pub: Michal Musial, Asian Temple: Jan Tomeš, Augustine: Jan Horák, Bohém: Martin Píša, Borgo Agnese: Lukáš Greguš a Roman Němec, Ristorante Botel Matylda: Petr Rovenský, Casa De Carli: Matteo De Carli, CODA: Jan Kaplan, Červený Jelen: Marek Fichtner, Restaurant Deer: Lubomír Dolejš, Dvůr Hoffmeister: Karel Rosenheim, Euphemia: Jan Ležal, George Prime Steak: Martin Hnilička, Grandrestaurant Pupp: Ondřej Koráb, Grand Cru: Svatopluk Hemmer, Gruzie restaurant: Laša Gabeskeliani, Kampa Park Restaurant: Marek Raditsch, Královská restaurace: Patrik Bečvář, La Casa Argentina: Petr Matějů, La Finestra in Cucina: Roman Kintler, Malostranská beseda: Martin Žáček, MIMINOO: Martin Chalupa, Mlýnec: Vladimír Vaníček, Molo Restaurant: David Šašek, Oblaca: Tomáš Lachman, Paloma Průhonice: Alexia Falcone, Piano Nobile: Jan Štěrba, Prince de Ligne: Petr Brandl, Rest.: Jan Vácha, Restaurace Obecní Dům: Lumír Tomeš, Chateau Petit: David Viktorin, Restaurant Papilio: Jan Knedla, Restaurant Passage: Petr Svoreň, Salabka: Patr kunc, SOHO: Tomáš Mrvík, Spojka Karlín: Ondřej Panoš, Sůl & Řepa: Pavel Drdel, The Artisan: David Rejhon, Terasa u Zlaté studně: Lukáš Hlaváček, U Eichlerů: Jiří Eichler, U Sapíků: Pavel Sapík, U Tellerů: David Kalina, Vila Botanika: Tomáš Anděl, Zdeněk’s Oyster Bar: David Vlášek.