Aktuality

Zlatí lvi pro sezónu 2023 vítají hosty v oceněných restauracích

Po kovidové pauze se Zlatí gastronomičtí lvi projektu nakladatelství TopLife Czech vracejí v aktuálním průvodci Nejlepší restaurace pro sezónu 2023. Národní ocenění kvality nejlepších restaurací přichází ve svém devátém ročníku a zůstává jediným objektivním a nezávislým projektem v Česku. Projekt realizuje soukromý subjekt a je financovaný z příspěvků partnerů a mecenášů a prodeje knižní podoby průvodce, který vychází v podobě ročenky již od roku 2014. Kvalitu vybraných restaurací opakovaně posuzují inspektoři při anonymních degustacích a výsledek hodnocení je reprezentován udělenými Zlatými lvy.
Po vzoru michelinových zlatých hvězd uděluje nakladatelství TopLife Czech gastronomické Zlaté lvy. Jednoho Zlatého lva restauracím s vynikající kuchyní a vstřícným personálem, dva Zlaté lvy restauracím s excelentní kuchyní a vstřícným a vysoce profesionálním personálem a tři Zlatí lvi jsou uděleni ve výjimečných případech restauracím, které pozdvihnou návštěvu a spojenou konzumaci na nevšední inspirativní zážitek svých hostů. Jen o malý stupínek v hodnocení níže stojí restaurace, které svojí cenovou politikou, kvalitou a úrovní poskytovaných služeb hostům zaujaly inspektory projektu a jsou označeny pečetí TIP.
Letošními oceněnými jsou se třemi Zlatými lvy restaurace:
Borgo Agnese, Casa De Carli, CODA, Restaurant Essens, Field, George Prime Steak, Kampa park, La Degustation Bohême Bourgeoise, La Finestra in Cucina, La Veranda, Oblaca Restaurant, Restaurant Paloma, Restaurant Papilio, Piano Nobile, Salabka, SOHO, Terasa u Zlaté studně, U Malířů 1543, V Zátiší, Zdenek´s Oyster Bar.
Letošními oceněnými jsou se dvěma Zlatými lvy restaurace:
Angusfarm, A posto, Aromi, Arrigō, Asian Temple, Atelier Restaurant, Baččina zahrada, Bistro HELEN, Blue Wagon,Červený Jelen, Deco Restaurace, Dejvická 34, DIAN, Dvůr Hoffmeister, Grand Cru, Grandrestaurant Pupp, Restaurant Chateau Petit, Chorvatský Mlýn, KOGO Slovanský Dům, La Gare, La Villa, Manú Praga, MeatEater Steak & Wine, Miminoo, Miura, Mlýnec, Monarch, Restaurace Obecní dům, Restaurant Passage , Portfolio, PRU58, Rest., Ristorante Da Emanuel, Sanduga, Symfonie Augustiniánský dům, U Tellerů, Yamato.
Letošními oceněnými jsou s jedním Zlatým lvem restaurace:
Atelier Bar & Bistro, Atelier Petřín, Bistrot de Papa, Bohém, Botel Ristorante Matylda, Brasileiro U Zelené žáby, Brio, Bruxx, Butcher's Grill & Pasta, Café Savoy, Restaurace Columna, Eska, Goldie, Gruzie restaurant, Hliněná bašta, Kohout NA VÍNĚ, La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Les Moules, Mincovna, Restaurace Monopol, NOI, Penzion V Polích, Pizza Nuova, Sladovna Cvikov, Sladovna Praha, Sokolovna Průhonice, Spojka Karlín, Sůl a Řepa, Restaurace Šatlava, Tiskárna, U Paluků, Venclův statek, Větruše, Vila Botanika.
Letošními oceněnými jsou s pečetí inspektorů TIP restaurace:
The Artisan, Café Kupka, Královská restaurace, Lobster Family restaurant, Mace Restaurant, Malostranská Beseda, Molo Restaurant, Pork's, Red Pif, Tři Grácie, V Zahradě.
Úplné prezentace oceněných restaurací jsou uvedeny v knižním průvodci Nejlepší restaurace pro sezónu roku 2023. Průvodce lze zakoupit ve všech kamenných knihkupectví, v internetových obchodech knihkupců a samozřejmě na portále nakladatelství www.toplifeczech.cz

Aktuality

Vaříme na plynu - Paštika z husích jater a masa, rozpečený chléb

Suroviny na 4 porce Paštika 100 g husích jater 50 g husího masa (z celé husy) 30 g šalotky 10 g česneku 30 ml zeleninového vývaru 20 ml červeného vína 30 ml portského vína 20 ml Metaxy 5* 1 g čerstvého tymiánu 15 ml slunečnicového oleje 40 g másla sůl, pepř Nakládané cibulky 32 ks nakládaných (…)

Vaříme na plynu - Paštika z husích jater a masa, rozpečený chléb
Aktuality

Vaříme na plynu - Kachní paštika s pistáciemi a cibulovým chutney s brusinkami

Suroviny na 4 porce Kachní paštika 150 g pečeného kachního masa 100 g kachních jater 70 g vepřového boku 40 g špeku 2 plátky veky 10 g pistácií 50 ml smetany ke šlehání 33% 20 ml sherry 3 žloutky 70 g plátků libové slaniny sůl, pepř Cibulové chutney s brusinkami 150 g červené cibule 70 g cukru (…)

Vaříme na plynu - Kachní paštika s pistáciemi a cibulovým chutney s brusinkami
Aktuality

Nejlepší restaurace 2024 s podporou partnerů

Nakladatelství TopLife Czech děkuje významným partnerům v čele se společnostmi Bidfood, značkou a výrobcem automobilů Cupra a Pražskou plynárenskou. Díky finanční pomoci partnerů vstoupil projekt hodnocení restaurací do desátého ročníkua potvrdil tak výlučné postavení mezi tuzemskými systémy (…)

Nejlepší restaurace 2024 s podporou partnerů
Aktuality

Nejlepší restaurace pro rok 2024

Nakladatelství TopLife Czech oznámilo 6. prosince letošního roku v 15.00 hodin v secesním klenotu Prahy, Obecním domě, výsledky hodnocení nejlepších restaurací celého Česka. Jde již o desátý ročník prestižního ocenění v podobě Zlatých lvů doprovázený ročenkou Nejlepší restaurace, Guide 2024 . (…)

Nejlepší restaurace pro rok 2024
Aktuality

Velká kuchařka šéfkuchařů těch nejlepších restaurací

Naše nejčerstvější knižní novinka: Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací. Děkujeme všem spoluautorům šéfkuchařům. Ve spolupráci s nejlepšími restauracemi oceněnými Zlatými lvy jsme sepsali Velkou kuchařku šéfkuchařů nejlepších restaurací. Šéfkuchaři vybrali ty nejchutnější (…)

Velká kuchařka šéfkuchařů těch nejlepších restaurací
Aktuality

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací

Děkujeme partnerům projektu Zlatých lvů za jejich dlouhodobou podporu. Díky PPF Bance, generálnímu partnerovi a oborovým partnerům a značkám: Bidfood Czech Republic, Korunní a Stella Artois není hodnocení restaurací závislé na ochotě majitelů a manažerů restaurací finančně na výsledku (…)

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací
Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020
Aktuality

Už jste ochutnali jídla prezidentů?

Ptali jsme se šéfkuchaře Jiřího Krále. Vařil prezidentům a monarchům a teď uvaří vám. Kde? To se dozvíte v exkluzivním rozhovoru pro TopLife magazín. Proč jste se po mnoha letech ve fusion restauraci Aureole, kde jste hned pětkrát získal ocenění Michelin Bib Gourmand, vrátil k české (…)

Už jste ochutnali jídla prezidentů?
Aktuality

Představujeme enologa Hynka Vicha

Autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní. Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La (…)

Představujeme enologa Hynka Vicha
Aktuality

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka

Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Jaroslav Sapík se vyučil kuchařem v hotelu (…)

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka
Aktuality

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu

Kdo si myslí, že první hvězdy rozdával Michelin českým šéfkuchařům v nedávné době, tak ten se velmi plete. Psal se rok 1980, v tehdejším Československu vládli komunisté a západ byl pro většinu ukrytý za neprostupnou železnou oponou. Šéfkuchař, absolvent hotelové školy v Piešťanech, Pavel (…)

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu