Suroviny na 4 porce
Kachní paštika
150 g pečeného kachního masa
100 g kachních jater
70 g vepřového boku
40 g špeku
2 plátky veky
10 g pistácií
50 ml smetany ke šlehání 33%
20 ml sherry
3 žloutky
70 g plátků libové slaniny
sůl, pepř
Cibulové chutney s brusinkami
150 g červené cibule
70 g cukru
100 ml červeného vína
1 g tymiánu
50 g brusinkového kompotu
sůl
K podávání
nasekané pistácie
čerstvá šalvěj
Postup
Kachní paštika: Veškeré suroviny na paštiku jemně pomeleme a vyšleháme v robotu. Přidáme žloutky, smetanu, sherry, sůl a pepř. Nakonec vmícháme lehce rozdrcené pistácie.
Připravenou fáš plníme do formy, kterou jsme vyložili nakrájenou libovou slaninou. Zabalíme do potravinové fólie a vaříme v páře 2 hodiny na 80 °C. Po uvaření vyndáme a necháme vychladit.
Cibulové chutney: Červenou cibuli nakrájíme na jemné měsíčky, přidáme cukr, červené víno, lístky tymiánu, sůl a necháme svařit. Po lehkém zhoustnutí přidáme brusinky, promícháme a dáme vychladit.